Frajtonarca tagged posts

Harmonika Jerko

Tudi Harmonika Jerko je eden izmed mnogih, katerega končni cilj je harmonika. Vsaka diatonična harmonika ali še drugače rečeno frajtonarca je izdelana unikatno ter po želji naročnika. Vsak, ki se odloči za nakup izdelka po imenu diatonična harmonika Jerko, lahko izbira med številnimi vzorci, oblikami ter barvami. Znano je, da se za samo izdelavo diatonične harmonike ne uporablja navaden les, ampak gre tukaj za predvsem kakovosten, resonančen les, ki kasneje poskrbi za pristen in kvaliteten zvok. Tudi material, ki se uporablja na področju samih glasilk, basov, zaklopk ter ostalih elementov, je v harmonika Jerko le najboljše od najboljšega. Na voljo imamo kar nekaj različnih uglasitev, ki jih nudi harmonika Jerko  in sicer:

  • Diatonična harmonika G-C-F
  • Diatonična harmonikaB-Es-As
  • Diatonična harmonikaC-F-B
  • Diatonična harmonika A-D-G
  • Diatonična harmonika H-E-A
  • ...

Kot je razvidno tudi iz slik je harmonika Jerko izredno lepo oblikovana, zaznamuje pa jo tudi prvovrstna kakovost ter zvok...

Preberite več

Harmonika Pečjak

Za izdelovanje diatoničnih harmonik se je odločil tudi Pečjak. Moramo omeniti, da je tudi Pečjak eden izmed najboljših izdelovalcev diatonične harmonike. Zelo je priljubljen med mladimi, vse to pa temelji na njegovi kakovosti in izvirnosti harmonik. Harmonika Pečjak je, kot smo to že omenili, izredno kakovostna, iz nje pa lahko pridobimo zelo kakovosten in prvovrsten zvok. Harmonika Pečjak ima poleg lepega in nežnega zvoka tudi atraktiven in moderen zgled.  Tukaj si lahko ogledate nekaj harmonik, izdelanih s strani harmonika Pečjak.

P...Preberite več

Harmonika Rutar

Harmonika Rutar je zelo poznana harmonika v Sloveniji. Je eden izmed boljših izdelovalcev in je dobro razširjen po vsej Sloveniji. Izdeluje harmonike tako za otroke, kot za odrasle, s tem da upošteva vse želje in naročila. Izdeluje vse vrste harmonik, in sicer diatonične in klavirske. Zadnji modeli, narejeni z njegove strani, so narejeni tako, da je zunanjost samo iz lesa.

Tukaj si lahko ogledate nekaj modelov harmonike Rutar:

Še nekaj zgodovine.

Prvo harmonika Rutar je bila izdelana leta 1984, prepoznavna pa je najbolj po zunanjosti. Le-ta ima svoj zaščitni znak v obliki vinske trte. Harmonika Rutar je znana tudi po svojem čudovitem zvoku. Leta 1988 je pričel z izdelovanjem kovinskega mehanizma in vgradnjo nove basne mehanike, kar izboljša kakovost, ki jo ima harmonika Rutar.  S tem je pridobil na treh področjih in sicer na mehkobi harmonike, na zvenu, vse skupaj pa je pripomoglo tudi k lažjemu igranju. V tem času je pričel tudi z poimenovanjem različnih modelov, in sicer

  • Harmonika Rutar  PRIMORKA VI...
Preberite več

Harmonika Pustotnik

Eden izmed izdelovalcev harmonik pa je tudi  harmonika Pustotnik. Izdeluje harmonike po naročilu in upošteva vse mogoče želje kupcev. Tako doseže svojo maksimalno prodajo. Poleg tega, da mu je ključni prodajni artikel harmonika Pustotnik, pa ima ob tem tudi glasbeno šolo. Pri njem je možno dobiti inštrument kot je harmonika Pustotnik tudi na izposojo, vendar za določen denarni znesek na mesec dni.

Prav tako kot ostali tudi harmonika Pustotnik izdeluje harmonike vseh vrst uglasitev. Cena le te pa je malo nižja in je primerna skoraj da za vsak žep. Harmonika Pustotnik se danes kar precej pojavlja predvsem med mladimi.

Preberite več